LOGO | RON.D ENGINEERING

Zilver soldeer

De onderstaande soldeerlegeringen zijn voor algemeen gebruik, deze zijn geschikt om gemakkelijk een breed scala aan ferro- en non-ferro basismaterialen (ijzer, staal, RVS, koper, messing, enz.) aan elkaar te verbinden. De continue bedrijfstemperaturen van deze verbindingen die met onderstaande legeringen worden gesoldeerd variëren van – 200°C tot + 200°C. Bij het verbinden van RVS onderdelen bestemd voor natte omgevingen, wordt aanbevolen om zinkvrije legeringen of legeringen met nikkeltoevoeging te gebruiken. Dit om falen van de verbinding door grensvlakcorrosie te voorkomen.

De legeringen zijn in vele vormen te leveren, bijvoorbeeld; staven, flux gecoate staven, draad in bundel, draad op spoel, band, ringen, pasta’s en poeders. Alle legeringen zijn cadmium vrij en voldoen aan RoHS. Tin wordt gebruikt om de smelttemperatuur van de legering te verlagen, er zijn zowel tin-houdende als tin-vrije legeringen beschikbaar. Bij het hardsolderen in een oxiderende omgeving (solderen in open atmosfeer) is het gebruik van een juiste flux vereist.

De legeringen zijn in vele vormen te leveren, bijvoorbeeld; staven, flux gecoate staven, draad in bundel, draad op spoel, band, ringen, pasta’s

RON.D ENGINEERING brazing & soldering solutions

Zuiderlaan 28D, 6905 AE Zevenaar

Telefoon: +31 (0) 653 261 019

info@rondengineering.nl