LOGO | RON.D ENGINEERING

Speciale soldeer

De onderstaande soldeerlegeringen zijn hardsoldeerlegeringen die, dankzij de toevoeging van specifieke elementen of hun specifieke samenstelling, verbeterde eigenschappen hebben die ze geschikt maken voor specifieke toepassingen of om te werken in moeilijke omstandigheden. In het bijzonder helpt de toevoeging van nikkel bij het verbinden van moeilijk te solderen materialen zoals RVS, gereedschapsstaal, wolfraamcarbide, nikkel en nikkellegeringen. Nikkel verbetert de corrosiebestendigheid. Mangaan is toegevoegd om carbiden te kunnen solderen.

Legeringen zonder koper zijn ammoniakbestendig, legeringen zonder zink zijn geschikt voor hardsolderen in een oven en kunnen worden gebruikt om RVS onderdelen bestemd voor natte omstandigheden te verbinden, dit om corrosieproblemen aan het grensvlak te voorkomen.

Tri-metalen

Tri-metalen bestaan uit twee lagen zilver-soldeerlegering waartussen een koperen kern is gewalst. Deze vorm is erg populair voor het solderen van carbiden op staal, vooral grote stukken zijn met een tri-metaal prima te solderen. De koperen kern absorbeert en ontlast de spanning veroorzaakt door het verschil in thermische uitzetting tussen carbide en basismetaal waardoor (haar)scheuren worden voorkomen. Tri-metalen zijn uitsluiten in bandvorm leverbaar in diverse dikte- en breedtematen

Tri-metalen bestaan uit twee lagen zilver-soldeerlegering waartussen een koperen kern is gewalst.

Legeringen zonder zink of koper

De onderstaande legeringen zijn ontwikkeld voor het gebruik in zowel atmosferische omstandigheden als in ovensolderen in een inerte omgeving.

Bij het solderen in atmosferische omstandigheden is een flux vereist, in een inerte atmosfeer is dat niet het geval. Wanneer deze legeringen in een vacuüm oven gebruikt worden, dan mag de temperatuur niet hoger dan

900°C zijn, dit om te voorkomen dat het zilver uitdampt. Legeringen zonder koper zijn bestand tegen ammoniak.

DEZElegeringen zijn ontwikkeld voor het gebruik in zowel atmosferische omstandigheden als in ovensolderen in een inerte omgeving.
Legeringen zonder koper zijn bestand tegen ammoniak.
Zink-aluminium legeringen zijn ook geschikt voor koper/aluminium en messing/aluminium verbindingen.

RON.D ENGINEERING brazing & soldering solutions

Zuiderlaan 28D, 6905 AE Zevenaar

Telefoon: +31 (0) 653 261 019

info@rondengineering.nl

Aluminium solderen

Legeringen op basis van aluminium en/of zink zijn bedoeld voor het solderen van aluminium(legeringen). De continue bedrijfstemperaturen van deze verbindingen die met Al/Si  legeringen worden gesoldeerd variëren tot ongeveer 150°C. Zink-aluminium legeringen zijn ook geschikt voor koper/aluminium en messing/aluminium verbindingen. Het verbinden van aluminium legeringen vraagt om speciale aluminium fluxen.

Verder kunnen wij nog diverse speciaal solderen leveren zoals:

  • Active brazing legeringen
  • Nikkel basis legeringen
  • Palladium legeringen
  • Goud legeringen
  • Legeringen voor vacuümsolderen