LOGO | RON.D ENGINEERING

Koper/fosfor soldeer

Koper/fosfor soldeerlegeringen worden op grote schaal gebruikt om koper- en koperlegeringen (messing, brons) te verbinden. Deze legeringen hebben zelfvloeiende eigenschappen bij het toepassen van een koper-koper verbinding, dit wil zeggen dat er geen flux gebruikt hoeft te worden.

Bij verbindingen tussen koper en messing of brons is een flux vereist. De continue bedrijfstemperaturen van deze verbindingen die met onderstaande legeringen worden gesoldeerd variëren van – 70°C tot + 150°C.

De corrosiebestendigheid van de verbinding is goed, behalve wanneer de verbinding wordt blootgesteld aan een zwavelachtige omgeving, dit in het bijzonder bij verhoogde temperaturen. Koper-fosfor legeringen mogen niet worden gebruikt op ferro legeringen en nikkel- of koper/nikkel legeringen met meer dan 10% nikkel. Dit om vroegtijdig falen van de verbinding te voorkomen door de vorming van brosse intermetallische fasen. Deze legeringen zijn in vele vormen te leveren, bijvoorbeeld;  staven,  draad in bundel, draad op spoel, band, ringen, pasta’s en poeders.

Koper/fosfor soldeerlegeringen worden op grote schaal gebruikt om koper- en koperlegeringen (messing, brons) te verbinden.

RON.D ENGINEERING brazing & soldering solutions

Zuiderlaan 28D, 6905 AE Zevenaar

Telefoon: +31 (0) 653 261 019

info@rondengineering.nl